Canada

 • Wat vliegt de tijd toch snel voorbij....

  Ja waar ga ik in feite beginnen.Een jaar is niks meer, voor je het weet is een schooljaar voorbij, de grote vakantie om en staat de winter voor de deur.

  Ons Yasmine is ondertussen 7 jaar en zit in het 2e leerjaar.Ons Caroline die is een tiener en zit in het 5e leerjaar.

  De 2 oudsten Charlotte en Pernille studeren allebei verder,Charlotte in Antwerpen Hotel Management en ons Pernille in Gent Geschiedenis.

  Iedereen zijn eigen ding, zijn eigen interesses en bezigheden.

  Zelf ben ik nog steeds bij het zelfde bedrijf aan de slag en zoals ik al eerder vermeld had zit ik nog aan de Kunst Academie.

  De afgelopen vakantie periode was een heel boeiende tijd, daar onze familie uit Vancouver op bezoek gekomen is .

  Mary & Andy waren in 40 jaar niet meer in ons kleine Belgenland geweest.

  Het terug zien met de verschillende familie leden was dus emotioneel, maar heel leuk.

  We hadden samen met enkele andere familieleden een reunie gepland ..Het was tof.

  De overige dagen dat ze bij ons logeerden hebben we hen terug kennis laten maken met België.

  Ze zijn naar Ieper, Brugge, Gent, La -Roche, Maaseik geweest.Het was een leuke tijd die snel ten einde liep.

 • Prince Albert National Park Of Canada.

  Prins Albert Nationalpark beschermt een segment van de 'boreale' bossen. Het is ook een bijeenkomst plaats of overgang zone tussen het Park en het noordelijke bos. Het park beschikt over vele uitstekende natuurlijke wonderen en culturele schatten, inclusief de enig volledig beschermde witte pelikaan nesten kolonie in Canada, evenals de beschermde grijze uil en een kudde bizons.

  Tijdens een bezoek aan het park geniet u van speciale evenementen en interactieve demonstraties om U een beter inzicht te geven in de patronen en processen van het bestaand ecosysteem in het park.

  Lees meer...

 • Point Pelee National Park of Canada

  De Geschiedenis van het Point Pelee National Park of Canada.

  De vroege geschiedenis van de mensheid aldaar:

  De eerste inwoners van het park waren al vlug om de rijke hoeveelheid aan voedsel uit de moerassen en kust te exploiteren.

  Hoelang er mensen in het Point Pelee National Park gewoond hebben is niet duidelijk, maar waarschijnlijk zijn er duizenden jaren geleden de eerste Europese inwijkelingen geweest.Er zijn bezettingen dan 600 AD gevonden in de moerassen.Kleine groepen verbleven daar in de zomerperiodes, aten daar schildpadden, vis en muskusratten.Dit waren enkele voorbeelden uit hoe hun dieet was.

  De grootste sites werden gelocaliseerd tussen 600 en 900 AD.Wat wijst op het intensieve gebruik door de inboorlingen tijdens de pre-contact periode.

  Later bouwden ze ook tenten kampen in de moerassen, waar ze niet allen waterplanten en dieren aten, maar ze joegen ook op herten, dit in tegenstelling tot hun voorgangers.

  Verdere cultivatie deden ze niet alleen, het verzamelen van wilde planten, zoals de zwarte walnoot en boternootboom.

  Ook de restanten van rijst wijzen op een ander dieet dan hun voorouders inhet begin van  de pre-Contact periode.

  Het einde van de pre-contact periode liep van 900 tot 1600 AD, waarbij dit hier wordt aanzien als een grote culturele verandering.In de 10 e eeuw kwam er een eind aan de seizoens gebonden bewoning.Er werd aan beperkte landbouw gedaan.De gevonden mais zullen echter niet op Point Pelee National Park gekweekt zijn, maar de mais werd van beter gebieden , waar betere landbouwgrond was, ingevoerd naar Point Pelee.

  Uit latere bevinden is gebleken dat Point Pelee National Park, werd gebruikt als bufferzone voor groepen die in oorlog met elkaar leefden, alwaar ze toen overleefden met de jacht en beperkte landbouw.

  De Historische Periode.

  In dze periode werden de eerste gschriften gevonden rond 1799, van een zekere Abraham Iradell, die notteerde dat de grond van enkele Inheemse families was die in houten hutten woonden en graan cultiveerden.

  Tijdens de vroege 19e eeuw merkte een reiziger dat er enkele inwonres waren in Point Pelee, het bleken 100 leden te zijn van de Chippewa indianen, het aantal inwoners groeide aan en ze deden in graan en haver ,maar leefden het meest van de jacht en de visvangst.

  Later kwmane de Europese inwijkelingen in aanraking met de aboriginals, die tot nu al een gehele route uitgewerkt hadden voor het transporteren van hun goederen, een route die niet langs de scherpe punt van het schiereiland liep.

  Franse ontdekkingsreizigers kwamen via de route naar het schiereiland dat ze 'Point Pelee ' noemden-kale punt- omdat het er zo gevaarlijk was , met verradelijke  stromingen  in het water.

  Historische beschrijvingen en recentelijk geologisch onderzoek laten zien dat deze punt veel langer was vroeger dan het heden  ten dage nu is, toen was er ook een heel beperkte vegetatie groei..

   

  De relatie tussen de Europese Immigranten en de inboorlingen liep niet altijd over een lijen dakje.Tijdens de pontiac oorlog van 1763 werden er grote verliezen toegebracht bij de Europeanen door de Royal American Queens Rangers.

  Deze aanval had echter niets te maken met het terug slinken van de populatie in Point Pelee, na telling in 1861 waren er nog 5 aboriginal gezinnen, in 1871 was er niemand meer.

  point Pelee National Park.jpg

  pointPelee sign.jpg

  point pelee tip.jpg

   

 • Point Pelee National Park Of Canada.

  Het Point Pelee National Park is gelegen 50 km ten Zuid-Oosten van Windsor , Ontario en is hiermee Canada's kleinste Nationaal park.

  Het park is een oase van groen en trekt  jaarlijks zo een 300.000 tal toeristen.

  Het doel van het park is de mens samen te brengen met de natuur en het milieu.

  De picknick plaatsen die er in het park te vinden zijn, zijn zo ingericht dat de natuur en het mileiu op de eerste plaats komt.

  pointpelee.jpg

  Lees meer...

 • The Species of the Sandy Beach~~de levensvormen op de zandachtige stranden.

  Op het strand van het Pacific Rim national parks reserve of Canada vinden we verschillende dieren.

  We gaan volgende soorten bespreken:

  • Dungeness krab.
  • de scheermes mossel..
  • bloedwormen.
  • Californische strand hopper.
  • Paarse olijf slak.
  • Amerikaanse zee -raket.
  • De Hond.
  • De rivier -otter.

   

  Lees meer...

 • Destination Canada...

  In samenwerking met de VDAB  en enkele andere overheidsinstanties gaat dit jaar terug de jobbeurs ' Destination Canada' door.

  Ieder jaar in November gaat deze beurs door , Canada is op zoek naar specifieke beroepen....Dus als je je kans wil wagen om een uitnodiging te krijgen surf naar  http://  www.destination-canada-job-fair.ca.

   

   

   

   

  Succes!!!

  canadianflag..jpg