• New Handbag

  Here a photo of my latest handmade Handbag.

  Handmade Handbags

 • Point Pelee National Park of Canada

  De Geschiedenis van het Point Pelee National Park of Canada.

  De vroege geschiedenis van de mensheid aldaar:

  De eerste inwoners van het park waren al vlug om de rijke hoeveelheid aan voedsel uit de moerassen en kust te exploiteren.

  Hoelang er mensen in het Point Pelee National Park gewoond hebben is niet duidelijk, maar waarschijnlijk zijn er duizenden jaren geleden de eerste Europese inwijkelingen geweest.Er zijn bezettingen dan 600 AD gevonden in de moerassen.Kleine groepen verbleven daar in de zomerperiodes, aten daar schildpadden, vis en muskusratten.Dit waren enkele voorbeelden uit hoe hun dieet was.

  De grootste sites werden gelocaliseerd tussen 600 en 900 AD.Wat wijst op het intensieve gebruik door de inboorlingen tijdens de pre-contact periode.

  Later bouwden ze ook tenten kampen in de moerassen, waar ze niet allen waterplanten en dieren aten, maar ze joegen ook op herten, dit in tegenstelling tot hun voorgangers.

  Verdere cultivatie deden ze niet alleen, het verzamelen van wilde planten, zoals de zwarte walnoot en boternootboom.

  Ook de restanten van rijst wijzen op een ander dieet dan hun voorouders inhet begin van  de pre-Contact periode.

  Het einde van de pre-contact periode liep van 900 tot 1600 AD, waarbij dit hier wordt aanzien als een grote culturele verandering.In de 10 e eeuw kwam er een eind aan de seizoens gebonden bewoning.Er werd aan beperkte landbouw gedaan.De gevonden mais zullen echter niet op Point Pelee National Park gekweekt zijn, maar de mais werd van beter gebieden , waar betere landbouwgrond was, ingevoerd naar Point Pelee.

  Uit latere bevinden is gebleken dat Point Pelee National Park, werd gebruikt als bufferzone voor groepen die in oorlog met elkaar leefden, alwaar ze toen overleefden met de jacht en beperkte landbouw.

  De Historische Periode.

  In dze periode werden de eerste gschriften gevonden rond 1799, van een zekere Abraham Iradell, die notteerde dat de grond van enkele Inheemse families was die in houten hutten woonden en graan cultiveerden.

  Tijdens de vroege 19e eeuw merkte een reiziger dat er enkele inwonres waren in Point Pelee, het bleken 100 leden te zijn van de Chippewa indianen, het aantal inwoners groeide aan en ze deden in graan en haver ,maar leefden het meest van de jacht en de visvangst.

  Later kwmane de Europese inwijkelingen in aanraking met de aboriginals, die tot nu al een gehele route uitgewerkt hadden voor het transporteren van hun goederen, een route die niet langs de scherpe punt van het schiereiland liep.

  Franse ontdekkingsreizigers kwamen via de route naar het schiereiland dat ze 'Point Pelee ' noemden-kale punt- omdat het er zo gevaarlijk was , met verradelijke  stromingen  in het water.

  Historische beschrijvingen en recentelijk geologisch onderzoek laten zien dat deze punt veel langer was vroeger dan het heden  ten dage nu is, toen was er ook een heel beperkte vegetatie groei..

   

  De relatie tussen de Europese Immigranten en de inboorlingen liep niet altijd over een lijen dakje.Tijdens de pontiac oorlog van 1763 werden er grote verliezen toegebracht bij de Europeanen door de Royal American Queens Rangers.

  Deze aanval had echter niets te maken met het terug slinken van de populatie in Point Pelee, na telling in 1861 waren er nog 5 aboriginal gezinnen, in 1871 was er niemand meer.

  point Pelee National Park.jpg

  pointPelee sign.jpg

  point pelee tip.jpg

   

 • Happy Mother's day

  To all the mum's, mama's all over the Globe!!!

  Enjoy this special day with your loved ones!poem-for-mothers-day_1367995900.jpg

 • The Heritage RCMP centre....

  wants your help to stay alive.

  The RCMP centre in Regina is open due to the donations they get from ' the friends of the RCMP' all over the globe.

  Even you can make a contribution so the Heritage centre can continue to tell more about the History of the RCMP!

  History, Culture, RCMPHave a look at their website at http://www.rcmpheritagecentre.com/

 • Hair...

  Morgen naar de kapper, nieuwe snit en nieuw kleurtje.

  Weet alleen nog niet hoe of wat?????zal dus terug een verrassing zijn als ik buiten stap bij de kapper. :-)

  Ik twijfel tussen volgende kapsels.

  charlize.jpgpink-kort-kapsel-1.jpgMaar dan in een rode/koper versie.

  Wat vinden jullie er van?