• GEEN BREUK....

  Gisteren avond bijna de schrik van mijn leven op gedaan.

  Ik zat aan de pc, Charlotte en Pernille stonden zich te verfrissen op de badkamer.....ineens padaffff...een heel zware knal en direct heel erg gehuil.

  Ons Carolientje was uit haar kinderbedje getuimeld( ze slaapt nog in een hoog kinderbed).Ze was op haar handen terecht gekomen, anders niks bezeert.De ganse nacht heb ik slecht geslapen, verscheidene malen gaan controleren of ze nog ademde, of ze niet overgegeven had.

  Alles was ok.Deze morgen toen ze al beneden in de keuken was met mij, stootte ze haar arm ergens tegen, dan zei ze steeds ' armpje doet niet pijn'....

  Ben met haar naar de dokter gereden , die veronderstelde dat ze toch een barst of breuk aan haar rechterpolsje zou kunnen hebben-als dit zo was, dan moest ze in de gips, omdat als dit niet gebeurt haar pols scheef zou kunnen groeien( daar de barst zich in de groeischijven bevindt).

  We zijn dus kort na de middag naar de kliniek in Maaseik gereden.Het was Caroline's eerste kennismaking met een kliniek en met het maken van röntgen foto's.Ze heeft zich zeer flink gehouden, niet geweent en alles goed doorstaan.

  Op de foto was er GEEN BREUK OG BARST te zien, het zal dus een kneuzing zijn, een paar dagen een zalfke en wat siroopke om de pijn te stillen en Carolientje kan er weer tegen.

  Ik moet toegeven dat ik toch met de piepers zat gisteren avond, gelukkig is er niks ernstig gebeurd.

  Iedereen nog een mooie vrijdag avond en een goede start van het verlengd weekend.

 • CANADEES NATIONAL PARK:'IVVAVIK PARK'.

  Het 'IVVAVIK PARK' betekent ' een plaats om te bevallen , een kweekschool ,een bakermat in het 'INUVIALUKTUN' de taal van de Inuvialuit.Is het eerste park in Canada dat ontstaan is uit het resultaat van een landeigendoms overeenkomst tussen de Aboriginals en de Canadese overheid.

  Het park beschermt een deel van de kalvergrondvan de 'PORCUPINE CARIBOU HERD' en stelt de 'NOORDELIJKE YUKON ' en 'MACKENZIE DELTA' regionen voor.

  Van het park gaan we de volgende aspectenbespreken:

  *het klimaat.

  *De Britse Bergen.

  *the Firth River.

  *The coastal plain.

  *The beaufort zee.

  *Geologie.

  *Permafrost.

  *De fauna en Flora.

  *De Landzoogdieren.

  *De Vissen.

  *De Vogels.

  Morgen beginnen we aan het Klimaat van het park.

  FOTO:Alvast een blik op het 'IVVAVIK PARK'

 • WOENSDAGAVOND ....

  Vandaag niet veel te vertellen.

  Enkel dat het morgen mijn laatste werkdag voor het verlengd weekend is.Ik zal dus vrijdag proberen om deftig nieuws te brengen, misschien ook eens op blogronde, want dat is ook al een tijdje geleden.

  Maar nu ga ik naar tv kijken, er is immers de laastse afvalrace van het programma' PROJECT RUNWAY' een ontwerpers wedstrijd.Ben heel benieuwd wie er deze week nog zal afvallen.

  Slaapzacht voor straks en tot morgen.

  SEE YAAAAAAAAA!!!!

 • CANADEES NATIONAL PARK:'GWAII HAANAS' park: Deel 4

  De Nationale Parken van Canada hebben de waters rondom het 'GWAII HANAAS ' park geidentificeerd als 'NATIONAL PARK RESERVE',als een MARINE CONSERVATIE PLAATS.Het is daarbij één van de meerdere locatie's die door de park reserve zijn uitgeroepen.Voor de 'HAIDA' is het een belangrijk element daar hier water en land ONAFSCHEIDELIJK zijn.Daar alleen de grens tussen onze planeet en de oceaan enkel op kaarten bestaat, is het voor het 'GWAII HANAAS' een uitgelezen kans om de diversiteit van het ecosysteem uit te zetten.Doordat het een MARINE CONSERVATION AREA wordt /is zal er tegen de 5000 km van het 'GWAII HANAAS ' beschermt gebied zijn.

  Het doel van een gebied in bescherming nemen , is om het in de eerste plaats te onderzoeken, maar verder om de gemeenschap in het algemeen BEWUST te maken van de natuur en het ganse ECOSYSTEEM zodat men op een aangename en plezierige manier met de natuur omgaat( zonder vernieling of verwoesting).

  GROTE FOTO: de plaats met blauwe overdruk is het gebied dat onder bescherming valt van de NATIONAL PARCS OF CANADA.

 • NU GEEN TIJD.....

  Om verder over mijn Canadese parken te vertellen.

  Ik zal proberen om er vanavond een posting over te maken.

  Ben momenteel bezig met de 'ZINDELIJKHEIDSTRAINING' van ons Carolientje...en ik moet zeggen dat is ook al een verhaal waard.

  Het trainen gaat goed.

  We hebben nog niet veel accidentjes gehad.

  Wens ons beiden veel succes....maar vooral VEEL geduld.

  Groetjes uit het zonnige Dilsen.

 • RUSTIG .....

  Afscheid nemen van de maandag.

  Slaaplekker iedereen, morgen gezond en wel weer op.

  Groetjes en tot morgen nancy.

  Dan ga ik proberen om nog wat Canadees nieuws neer te schrijven.

 • Een merkwaardig beeld

  Is het beeld'THE GOLDENBOY' die op het 'legislativebuilding' in de provincie Manitoba in de stad Winnipeg staat.

  Toch merkwaardig maar mooi.