• De provincie:MANITOBA

  Deze provincie heeft een oppervlakte van 649.950km², en stad Winnipeg als hoofdstad.De provincie wordt ervaren als een EXPLOSIE van ruimte, licht en kleuren, met steden en dorpen zo verschillend als  zijn inwoners.
  Is Manitoba het land van de prairie?.
  Ja en neen, De noordelijke bossen zijn dichtbij, en bedekken 2/3 van het noordelijk deel van de provincie.In die wildernis van bossen lioggen 100 meren verscholen.Het landschap in het Zuiden strookt niet met het idee dat de prairie vlak moet zijn.Het gaat immers van rotsachtige heuvelruggen, tot het moerassige van LAKE WINNIPEG en dan overnaar brede valleien, die toegang verlenen tot de ASSINIBOINE en PEMBLINA RIVERS.
  De dorpen en steden zijn even gevarieerd en verschillend als het landschapen daarom is Manitoba zo aantrekkelijk voor immigranten.
  Vele Europeanen hebben daar steden op poten gezet die een sterk karakter vertonen, zoals GIMLI met voornamelijk Ijslandse inwoners, TOLSTOI, met Russische inwoners.
  Winnipeg zelf is een oude stad in een jonge natie, en met 700.000 inwoners ( wat meer dan de helft van de totale bevolking in Manitoba).
  De eerste Europeanen- dit waren Franse pelshandelearen- arriveerden in Winnipeg in 1738, en bouwden FORT ROUGE.
  In Winnipeg zijn nog verschillende overblijfselen te zien uit het tijdperk van de peslhandel.Dit geld ook voor het MANITOBA MUSEUM  OF MAN &NATURE,waar de expeditie over de pelshandel luister wordt bijgezet door een replica van de NONSUCH, het schip van de HUDSON'S BAY COMPANY, dat in 1669 de eerste lading pelsen van Engeland naar Canada bracht. • GESCHOKT!!!!!!

  Beste mensen,
  Ik heb zojuist kennis gemaakt met  de blog'free your mind' en ik moet zeggen dat , alhoewel ik een grote Canada LIEFHEBBER BEN, ik toch heel geschokt  ben door de MOORD  op JONGE ZEEHONDJES.
  IK BEN TEGEN DEZE PRAKTIJKEN,ik walg van de beelden die ik daar over zag.
  Hierbij dus ook mijn onvoorwaardelijke steun aan greenpeace en andere milieu activisten die deze moordpraktijken proberen tegen te houden en te doen stoppen!!!!!!

 • De zevende provincie:SASKATCHEWAN.

  Deze provincie heeft een oppervlakte van 652.330km² en met als hoofdstad, Regina.
  In deze provincie ligt het ontstaan  van het 'WILDE WESTEN'.
  Saskatchewan, provincie van hoogvlaktes, prairies , woestijnen en meren, was OOIT een toevluchtsoord voor bandieten, wapensmokkelaars en pelshandelaren.In Regina, was ook het HQ van de toenmalige North West Mounted Police, tegenwoordig bevind zich daar het opleidingscentrum  van de RCMP.
  De geschiedenis van de mounties is onlosmakelijk verbonden aan de provincie Saskatchewan.
  In 1874 werd een detachement van de NWMP van provincie Manitoba, naar het Noordwesten gestuurd om aldaar de orde te handhaven.
  De situatie dreigde daar namelijk uit de hand te lopen door de illegale whisky &wapen handel.
  De mounties hadden een zware tocht van 1300 km voor de boeg, en daarom werden over de gehele provincie posten voorzien, zodat de mounties daar konden rusten en eventueel overnachten.
  De meeste van deze posten zijn gerestaureerd en zijn tegenwoordig een toeristische attractie.
  In het opleidingscentrum zelf kun je in de maanden juli en augustus getiuge zijn van spectaculaire shows van de RCMPs zelf in de kleurrijke' SUNSET RETREAT CEREMONY'

 • Provincie nummer 6:ALBERTA

  Deze provincie heeft een oppervlakte van 661.190km² en als hoofdstad Edmonton.
  Even als B.C. kan Alberta bogen op 'HET BESTE VAN HET WESTEN', met ondermeer vruchtbare landbouwgrond, een overvloed aan olie, gas en steenkool.
  Ook deze inwoners zijn trots op hun provincie , en sommigen vinden het wat te overdreven, en vinden dat het dreigt naar' Amerikaanse opschepperigheid.
  Dit komt vooral door de enorme economische groei, van olie en motorindustrie in de jaren 70, deze was opgezet door de amerikanen.
  Alberta heeft ook de  gigantische Rockies, de uitgestrekte prairies ,vele nationale parken met besneeuwde bergtoppen, en sporen van dinosaurussen.
  De badlands zijn één van de belangrijkste vindplaatsen, van dinosaurusfossielen ter wereld.
  Ook wordt deze provincie gekenmerkt door hun passie voor RODEO.
  De jaarlijkse 'Calgary Stampede' gaat terug van 1912, en werd toen aangekondigd als'THE GREATEST SHOW ON EARTH'.
  Tijdens deze feest week gaat bijna iedereen gekleed in cowboy kleding naar het werk, en deze die het niet doen, dragen wel  de beruchte cowboy hoed.

 • BRITISH COLUMBIA

  Is de 5e provincie die aan bod komt, British Columbia of kortweg B.C. heeft een oppervlakte van 947.800km² en Victoria als hoofdstad.
  Het is de provincie van het goede leven.
  Vele mensen worden aangetrokken door de overweldigende NATUURLIJKE SCHOONHEID en de OTNSPANNEN LEVENSSTIJL in B.C.De helft van de inwoners van deze provincie zijn uit andere provincies afkomstig.
  Het gebied is als een grote magneetvoor verscheidene gezondheids fanaten, eeuwige hippies en op winst beluste zakenlieden.
  Dit alles samen heeft de 3.3miljoen inwoners doen beslissen ' dat ze in een FRAAIE provincie' wonen.
  Het uitgestrekte West Canada, heeft voldoende natuurlijke leefgebieden voor een RIJKE VARIATIE aan planten en dieren.
  De Grizzlies vind men in de afgelegen gebieden van de Rocky Mountains.De Koning der arenden, de Amerikaanse zeearend, komt voor aan de Canadese kust.De bizons-het grootste zoogdier van Noord Amerika-zwerven rond op de uitgestrekte prairies. • ONTARIO

  Ontario,is de 4e grootste provincie van Canada, met een oppervlakte van 1.068.580km², en met hoofdstad Toronto.Ontario ook wel het land van meren en rivieren genoemd, is de meest veramerikaanste provincie.
  Dit omdat de industrie zich uitstrekt tot halfweg van de U.S.A.
  Oorspronkelijk bevolkt door de Canadese indianen, maar de Britse onderdanen'THE UNITED EMPIRE LOYALISTS', hebben het meets het gezicht van de provincie bepaald( en tevens ook de vooruitgang en industrie). • De derde provincie,:THE NORTHWEST TERRITORIES.

  Deze provincie heeft een oppervlakte van 1.526.320km², en heeft als hoofdstad Yellowknife.
  Veelal wordt deze provincieomschreven als een grote ijs oppervlakte, maar toch is er een variëteit aan natuur te bespeuren als men door de ijslaag heen kijkt.
  Het typische beeld dat men van het Hoge Noorden heeft is fout.
  Er valt gemiddeld 300mm neerslag per jaar, en dat komt overeen metdezelfde hoeveelheid sneeuw, die een sneeuwstorm meebrengt in Montréal.
  Alleen schijnt de zon in het Hoge Noorden maaar enkele uren per dag, of helemaal NIET, zodat het beetje sneeuw dat er valt, maar in het voorjaar smelt.
  De gemiddelde winter t° is -46°C, en in de zomer hebben we tot 20°C.